CIVIC TYPE R ER ÅRETS BIL

  • 0
  • februar 1, 2018
civic2018.png

Der var stor hæder til Honda Civic Type R da velkendte BBC TopGear Magazine præsenterede vinderen af dette års udmærkelser i Car of the Year Awards

31. januar 2018
 

Honda Civic Type R blev storvinder i motortidsskriftet BBC TopGears eftertragtede Car of the Year Awards, da man her tog førsteprisen i hele tre kategorier. Honda sejrede i klassen; Årets Hot Hatch (altså klassen for tre- eller femdørs personbiler), de internationale redaktioners udmærkelse for årets bil, og selv den overordnede pris som årets bil kunne Type R bryste sig af.

Prisuddelingen er BBC TopGear Magazines hyldest til årets bedste biler. I år havde BBC TopGear Magzine, som er verdens største månedlige biltidsskrift, også en global kategori da tidsskriftets internationale redaktioner stemte på årets favoritbiler.

Civic Type R, som bygges i Hondas produktionsanlæg i Swindon, Storbritannien, deler grundkonstruktion med den nye femdørs Civic. Den er blevet bygget med det for øje at kunne tilbyde den mest givende kørsel i sit segment –både på vejen og på racerbanen. Motivationen fra BBC TopGear Magazine Lyder således: ”Civic Type R er ikke bare årets bedste Hot Hatch, den er årets bedste bil” Den er vanedannende, rytmisk og knusende hurtig; en sand helt for en bred skare, som byder på tilgængelighed og vanvid i en og samme pakke. Begejstringen kommer fra bilens rendyrkede beslutsomhed”.

At vinde et ”hattrick” ved BBC TopGears Car of the Year- uddeling er stor ære. Den ny Civic Type R er en komplet pakke som giver kunderne ydeevne, givende køreoplevelse og absolut højeste anvendelighed, siger Philip Ross, Senior Vice President, Honda Motor Europe. Han takkede også alle ingeniører, designere og medarbejdere på fabrikken som bygger bilerne.

Civic Type R har en tophastighed på 271 km/t og accelererer fra 0-100 km/t på bare 5,7 sekunder. Kraften kommer fra en 2.0-liters BTEC turbomotor som er blevet optimeret og finjusteret for at levere 320 hk med et højeste omdrejningsmoment på 400 Nm.

Kik ind hos din Honda-forhandler og få en prøvetur!

Jeg vil gerne vide mere om den nye Type R.